Τερζάκης Δημήτρης

Τερζάκης Δημήτρης

Γεννήθηκα στις 7 Ιουνίου του 1987 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μεγάλωσα και εξακολουθώ να ζώ.

Σπούδασα Eπιστήμες Ιατρικής (Γενετικής) , στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης LaSapienza – Policlinico ,ολοκληρώνοντάς το , με πρακτική άσκηση στο νοσκομείο του Βατικανού.

Στη συνέχεια εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις αποκτώντας παράλληλα πτυχίο στρατιωτικού βοηθού μικροβιολόγου από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Επιστρέφοντας στη γενέτειρα πόλη μου ασχολήθηκααρχικά με την οικογενειακή επιχείρησή μου , δραστηριουποιούμενος παράλληλα και με επιχειρήσεις μαζικής εστίασης , εκδηλώσεων και αναψυχής. Γνωρίζοντας σε βάθος το συγκεκριμένο αντικείμενο είμαι σε θέση να κατανοώ τα προβλήματα και τις ανάγκες του συγκεκριμένου κλαδου και ταυτόχρονα να συνδράμω στην εξέλιξη και παραγωγικότητα με φρέσκες ιδέες και μια νέα προοπτική που το Ηράκλειο χρειάζεται και αξίζει.

Παράλληλα όντας δημότης Ηρακλείου αντιλαμβάνομαι πλήρως τα κακώς κείμενα που κάνουν τηνκαθημερινότητά όλων μας  δυσκολότερη και δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εφησυχασμού.Οι υποδομές του Ηρακλείου δοκιμάζονται καθημερινά και υπολειτουργούν.Το οδικό δικτυο, η αναμονή στα μέσα μαζικής μεταφοράς ,η παντελής έλλειψη χώρου παρκαρίσματος, η κακή διαχείρηση των αδέσποτων ζώων και κυρίως η ανεπαρκής καθαριότητα της πόλης ειναι μερικά απο τα πρώτα ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις για να έχουμε ολοι την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

Ακόμη ένα μείζον προβλημα που αντιμετωπιζουμε, ζώντας στην Ελλαδα της  οικονομικής κρίσης ειναι η ανεργίαπου ως ένα κοινωνικό ζήτημα μείζονος σημασίας που επιζητά άμεσα επίλυση, απαιτεί αφενός ριζικές αλλαγές στους κανόνες της αγοράς εργασίας και της οικονομίας, αλλαγή νοοτροπίας, καινοτόμες μεθόδους και αφετέρου άμεσα ενεργητικά και αποτελεσματικά μέτρα που θα αυξήσουν , θα προάγουν και θα προστατέψουν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό κεφάλαιο της πόλης μας, το ανθρώπινο δυναμικό της.Η πιο ουσιαστική λύσηείναι αυτή που στηρίζεται στις αναπτυξιακές προοπτικές, στην διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και στη σωστή διαχείρηση των πόρων του Δήμου. Νέες θέσεις εργασίας μπορούν και πρέπει να δημιουργηθούν, αρκεί να γίνουν στοχευμένες κινήσεις.

Με όρεξη ,εργατικότητα, συνεργασία, ύπομονή ,επιμονή και θάρρος,μπορούμε ολοι μαζι να κανουμε την διαφορά γιατί μια πόλη δεν μετράται από το μήκος και το πλάτος της, αλλά από την ευρύτητα του οράματός της και το ύψος των ονείρων της.

Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Σισαμάκη και την δημοκρατική παράταξη , ‘’Ηράκλειο για Όλους ‘’.

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους