Σίφρης Ιάκωβος

Σίφρης Ιάκωβος

Γεννήθηκα στην Πόλη της Ιερουσαλήμ το 1959, από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής. Επαναπατριστήκαμε το 1964  στον τόπο καταγωγής μας , τα Αλάτσατα (Ντεκές) του Ηρακλείου, όπου ζω μέχρι σήμερα. Είμαι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, υπήρξα έμπορος βιοτέχνης και τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο του Τουρισμού και της εστίασης, αναψυχής-καφέ.. Είμαι παντρεμένος με την Αγάπη Πατραμάνη και έχουμε τρεις γιους και τέσσερα  εγγόνια. Φοίτησα για 11χρονια στο “Λύκειο Κοραής” την εποχή του μεγάλου Δασκάλου Μενελάου Παρλαμά και αποφοίτησα από το “Καπετανάκειο” το 1979.

Η αγάπη και η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό με ώθησαν στην ενεργή συμμετοχή  στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Διετέλεσα αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Π.Ο.Α Ατσαλένιου και για τρία χρόνια υπηρέτησα με απόλυτη επιτυχία ως γενικός αρχηγός την ποδοσφαιρική ομάδα του ΕΡΓΟΤΕΛΗ σε κρίσιμες και δύσκολες εποχές για το σωματείο.

Φροντίζοντας για το καλό των άλλων βρίσκουμε και το δικό μας καλό   

Η μακροχρόνια δραστηριοποίησή μου στο χώρο της επιχειρηματικότητας, δηλαδή σε ένα περιβάλλον και μια εποχή που όλα αλλάζουν, αποτελεί επιβράβευση τόσο του επαγγελματισμού και της συνέπειας, όσο και της προσήλωσης στις ανάγκες των ανθρώπων και της αγοράς , σε εύκολες αλλά και σε πολύ δύσκολες εποχές. Μέσα από τη διαδρομή αυτή, καλλιέργησα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποία θεωρώ ότι έχουν εφαρμογή, πέραν από τον επαγγελματικό χώρο, σε κάθε τομέα της ζωής και αποτελούν εχέγγυα για κοινωνική και πολιτική δραστηριοποίηση και γενικότερη ενασχόληση με τα κοινά.

Είμαι θιασώτης πρακτικών- αποτελεσματικών λύσεων που εξυπηρετούν τον πολίτη, της ποιότητας παροχής δημοτικών υπηρεσιών και της διαχειριστικής διαφάνειας . Κίνητρο και μέλημα μου είναι να αγωνιστώ κοντά στους δημότες του Ηρακλείου για να φτιάξουμε μία πόλη που θα εξυπηρετεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , την κοινωνική αλληλεγγύη, την παροχή ευκαιριών στους νέους, και την ανάπτυξη. Έχοντας σωρεύσει όλη αυτή την εμπειρία και τη γνώση αποφάσισα να συμμετάσχω στον συνδυασμό «Ηράκλειο για όλους» με επικεφαλής τον Γιώργο Σισαμάκη , καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα Δήμο, πρότυπο αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης. Με το χέρι στην καρδιά κατέθεσα την υποψηφιότητα μου στον συγκεκριμένο συνδυασμό για να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε το πρότυπο της καλής ζωής στην πόλη του Ηρακλείου με επίκεντρο την δημοκρατία , την ενίσχυση και υποστήριξη των σύγχρονων θεσμών και υποδομών , την κοινωνική ευαισθησία και μία απρόσκοπτη καθημερινότητα για τον πολίτη.

Ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας του Ηρακλείου είμαι σε θέση να κατανοήσω τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο κάθε Ηρακλειώτης λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα  δεδομένα. Στόχος μου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων αυτής της πόλης αλλά και η διεκδίκηση μίας προοπτικής για την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ . Με πλήρη συνείδηση και ευαισθησία δηλώνω  ότι η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα.

Για αυτό χωρίς καμία ιδιοτέλεια και με καθαρή διάθεση προσφοράς συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές και προσκαλώ όλους τους πολίτες του Δήμους μας να στηρίξουν ενεργά με την ψήφο τους  την προσπάθεια μας να διαμορφώσουμε μαζί ένα «Ηράκλειο για όλους».

Η ψήφος  είναι πιο δυνατή από σφαίρα.

Με την σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου .

Με την ψήφο σου μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου .

Αβραάμ Λίνκολν

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους