Ορφανάκης Μανώλης

Ορφανάκης Μανώλης

Ονομάζομαι Ορφανάκης Μανώλης. Γεννήθηκα το 1980 και μεγάλωσα στη Νέα Αλικαρνασσό. Αποφοίτησα από  το Λύκειο Αλικαρνασσού ως Άριστος το 1997.

Το 1998 εισήλθα στην Πολυτεχνική Σχολή Πατρών ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από όπου αποφοίτησα με Master στις τηλεπικοινωνίες  και ειδικότητα στην ανάπτυξη λογισμικού το 2005. Παράλληλα το 1999 πέτυχα την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως πρώτος στην Ελλάδα αλλά δεν ακολούθησαν σπουδές σε αυτή τη σχολή καθώς επέλεξα τη σχολή που ήδη φοιτούσα.

Το 2001 έκανα πρακτική άσκηση στην ΔΕΗ στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου εξοικειώθηκα με τα συστήματα παραγωγής ενέργειας του Σταθμού.

Το 2004 υπήρξα εθελοντής στην ολυμπιάδα στην Αθήνα ως τεχνικός δικτύων και υπολογιστικών συστημάτων.

Το 2005 -2006 υπηρέτησα τον Ελληνικό στρατό  στα Τεθωρακισμένα.

Το 2006 διετέλεσα εκπαιδευτής του προσωπικού του ελεγκτικού Συνεδρίου πάνω στο νέο ψηφιακό σύστημα μηχανογράφησης που θα χρησιμοποιούσε έκτοτε η υπηρεσία.

Εργάζομαι από το 2007 στην εταιρία Forthnet  ως ειδικός στη διαχείριση δικτύων και παράλληλα από το 2014 ως ερευνητής στο ΙΤΕ στο τμήμα των εφαρμοσμένων μαθηματικών όπου ασχολούμαι με την ανάπτυξη λογισμικού σε ερευνητικά προγράμματα  περιβαντολλογικού ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα έχουμε αναπτύξει πρωτοποριακό σύστημα ανίχνευσης θηλαστικών φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και χάρτη που απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τον θόρυβό σε κάθε σημείο στις θάλασσες της μεσογείου.

Τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξα αθλητής Βόλεϊ στο Ηράκλειο και στην Πάτρα όπου έχω Διακριθεί ως πρωταθλητής Κρήτης αρκετές φορές. Είμαι παντρεμένος και έχω ένα αγοράκι και πλέον κάτοικος Μασταμπά.

Ονειρεύομαι ένα Ηράκλειο  που να είναι πρότυπο. Ένα Ηράκλειο που να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με τις ηθικές αξίες και τις εικόνες που τους αξίζουν. Μια πόλη που ο επισκέπτης θα τη ζηλεύει και θα επιθυμεί να επισκεφτεί ξανά και ξανά.

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους