Νιωτάκης Γιώργης

Νιωτάκης Γιώργης

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο το 1975 και μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Δημοτικό και Γυμνάσιο φοίτησα στο «Παγκρήτιο» και στη συνέχεια Λύκειο στο «Πειραματικό».

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του «Αριστοτελείου» της Θεσσαλονίκης, το 1999. Ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στην Παιδιατρική στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ακολούθως, βρέθηκα στην Αγγλία, για πέντε χρόνια, να δουλεύω προοδευτικά σε διεθνούς φήμης νοσοκομεία, εκπαιδευόμενος στην Παιδονευρολογία (King’s College Hospital και Great Ormond Street Hospital, στο Λονδίνο). Προς το τέλος της 5ετίας και κάπου στη μέση της «κρίσης» και του πιθανολογούμενου «Gr-exit» (2013), αποφασίζω την επιστροφή μου στο Ηράκλειο, τη γενέτειρά μου.

Πλέον, εργάζομαι σε απαιτητικά πόστα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «Βενιζελείου» και λειτουργώ το Παιδονευρολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου. Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι σε επιστημονικές εταιρείες (ΔΣ Παγκρήτιας Παιδιατρικής και Ελληνικής Παιδονευρολογικής). Συναναστρέφομαι καθημερινά γονείς και παιδιά με εξαιρετικές απαιτήσεις. Αν και εις βάρος προσωπικού οφέλους, προτιμώ την εργασία στον δημόσιο φορέα, καθώς η πρόσφορα είναι πιο ανιδιοτελής και πιο ανθρωποκεντρική. Σειρήνες για επιστροφή στην Αγγλία, στις πλούσιες αραβικές χώρες, και στη ξελογιάστρα την Αθήνα, δεν εισακούστηκαν!

Η εμπειρία μου από τον χώρο της Υγείας, θα κατατεθεί στον τομέα των Κοινωνικών Προγραμμάτων και Δομών των Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

«Ανιδιοτέλεια, Ηθική και Αξιοπρέπεια» είναι τα μέσα…
και «το Όραμα για ένα πιο Ποιοτικό Ηράκλειο» είναι ο σκοπός…

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους