Νζέιμ Τόνι

Νζέιμ Τόνι

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2004 στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.ΤΕΙ-Κρήτης (παράρτημα Σητείας). Από το 2001 έως το 2003 διετέλεσα πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Διατροφής και Διαιτολογίας Α-ΤΕΙ Σητείας. Παρουσίασα τη διπλωματική μου εργασία σε ερευνητικό επίπεδο με θέμα «Ανάλυση για υπολείμματα οργανοχλωριωμένων φυτοφαρμάκων σε τρίχες από πληθυσμούς της Κρήτης και του Λιβάνου για το προσδιορισμό του επίπεδου μόλυνσης σε DDT και HCH που έχουν μεγάλη συσχέτιση με τη διατροφή των πληθυσμών αυτών» με βαθμό «άριστα» η οποία και δημοσιεύτηκε σε διάφορα επίσημα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού (Lindane, DDT and its metabolites levels in the hair of Lebanese and Cretan population) (www.eurotox.com).

Το 2004 η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Διατροφής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Συμμετείχα στη παρακολούθηση της διαιτητικής ρύθμισης ασθενών με παθήσεις του πεπτικού συστήματος, στομάχου, εντέρου, ήπατος, χοληδόχου κύστεως, παγκρέατος, καρδιαγγειακού συστήματος, αίματος, ουροποιητικού συστήματος, μεταβολισμού (παχυσαρκία, διαβήτης, οστεοπόρωση, δυσλιπιδαιμία κ.α.) και παιδιών με υπερκινητικότητα/αυτισμό στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης.

Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων με θεματολογία που αφορούν την διατροφή, την άσκηση και την υγεία.

Από τις αρχές του 2004 έως το τέλος του 2006 εργάστηκα ως προϊστάμενος διαιτολογικού τμήματος του ινστιτούτου αδυνατίσματος BODYLINE Ηρακλείου Κρήτης.

Διετέλεσα υπεύθυνος οργανωτικής επιτροπής της Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2007 στο Α.ΤΕΙ Ηρακλείου, η οποία διοργανώθηκε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.ΤΕΙ-Κρήτης (παράρτημα Σητείας) και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής.

Εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) τo Νοέμβριο του 2009.

Από το Οκτώβριο του 2007 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό μου διαιτολογικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 2012 ίδρυσα την επιστημονική ομάδα του mydiatrofi που την αποτελούν καταρτισμένοι Επιστήμονες στον τομέα της διατροφής, της άθλησης και της αισθητικής με σκοπό την προαγωγή της επιστήμης της διατροφής και την ορθή ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας, ομορφιάς και ευεξίας.

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους