Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Ονομάζομαι Μενέλαος Μαρκοδημητράκης του Αντωνίου και της Ελένης. Γεννήθηκα στις 06.10.1975 στις Αρχάνες, μία κωμόπολη του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Από το 1992 είμαι μόνιμος κάτοικος της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης. Είμαι διαζευγμένος κι έχω αποκτήσει τρία παιδιά, τον Αντώνη, τον Στέφανο, και την Παρασκευή. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Τυφλών Τηλεφωνητών του ΚΕΑΤ Αθήνας (1995), ενώ από το 1998 έως το 2012 εργάστηκα ως τηλεφωνητής στην ΔΕΥΑ Ηρακλείου Κρήτης, κατέχοντας πιστοποιημένες γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή, απαραίτητες για τις αρμοδιότητές μου στο αντικείμενο της εργασίας μου. Από το 1996 εκλέγομαι συνεχώς στην Διοικούσα Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης ΠΕΤΚ σε διάφορες θέσεις, και σε αυτή του προέδρου κατά τα έτη 1998-2000.

Ενδιαφέροντα. Μου αρέσει να ασχολούμαι με την φωτογραφία, απαθανατίζοντας τη στιγμή, τα φυσικά τοπία. Επιπλέον, ασχολούμαι με το ψάρεμα και την ορειβασία, καθώς μου αρέσει να έχω άμεση επαφή με την φύση, και την ηρεμία που μπορεί να προσδώσει.

Επιτεύγματα. Έχω δημιουργήσει την ιστοσελίδα ποικίλης ύλης www.ipy.gr, η οποία αναφέρεται σε φυσικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, σε ήθη και έθιμα, στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, σε μύθους και αλήθειες, και γενικότερα σε θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν και να ψυχαγωγούν τον αναγνώστη της ιστοσελίδας. Έτσι, μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράσω με την σειρά μου την προσωπική μου άποψη σε διάφορα θέματα, και να αναδείξω τα ενδιαφέροντά μου, όπως είναι η φωτογραφία και η μαγειρική.

Εθελοντισμός. Με ευχαριστεί να αφιερώνω μέρος του ελεύθερου χρόνου μου σε κοινωφελείς δράσεις, όπως είναι το κλάδεμα των κλαδιών των δέντρων που εμποδίζουν την διάβαση των πεζών, τη συλλογή απορριμμάτων από τους δρόμους περιμετρικά της μόνιμης κατοικίας μου, την δενδροφύτευση και περιποίηση δημόσιων πάρκων, και άλλα.

Ηράκλειο για όλους με όλους, και, Το Ηράκλειο χρειάζεται στις θέσεις ευθύνης νέους ανθρώπους με προτάσεις και όρεξη, ανθρώπους που περπατούν στην πόλη τους, που την θαυμάζουν αλλά και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα προβλήματα, τα γνωρίζουν και θέλουν να τα εξαλείψουν.

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους