Δρ. Συμεωνίδου Σιδερή Μαρία

Δρ. Συμεωνίδου Σιδερή Μαρία

Γεννήθηκα το 1968 στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησα από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςτο 1991 και απέκτησα MScαπό το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (MAICH) το 1994.  Το 1999 ολοκλήρωσα τις Διδακτορικές Σπουδές μου, από τοImperialCollege, UniversityofLondon,με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Εργάσθηκα στην εταιρεία συμβούλων AonConsultingστην Αγγλία.  Το 2001 μετακόμισαμε την οικογένεια μου στις Η.Π.Α., όπου εργάσθηκα εθελοντικά στο ScienceMuseumBoston, MA και αργότερα στο OhioStateUniversity, ColumbusOH, ως ερευνήτρια στο MolecularGeneticsDepartment.

Το 2004 επέστρεψα  με την οικογένεια μου στην Ελλάδα.  Εργάσθηκα στο Δήμο Χερσονήσου σε θέση Συμβουλευτικής Αγροτών και Επιχειρηματιών της Υπαίθρου, σε θέση Εξυπηρέτησης Δημοτών και αργότερα ως υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Από το 2008 ασχολούμαι με θέματα Νεολαίας και κυρίως με χρηματοδοτικά εργαλεία που αποσκοπούν στην ένταξη της Νεολαίας στην κοινωνία, μέσω του Δικτύου Νέων Ελλάδας-YouthnetHellas(Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη & Βραβείο της UNESCOστο 8οforum Νεολαίας).  Μέσω των προγραμμάτων της YouthnetHellasέχω εκπαιδεύσει πολιτικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα χρηματοδότησης δράσεων Νεολαίας.

Στο τμήμα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Χερσονήσου, ασχολήθηκα με τον συντονισμό και τον σχεδιασμό Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων, είχα την ευθύνη για το «Σύμφωνο των Δημάρχων» και ήμουν μέλος της ομάδας εργασίας του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Χερσονήσου για την περίοδο 2011-2014.Παράλληλα, εργάσθηκα για τέσσερα (4) χρόνια ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Μετά από δέκα (10) χρόνια υπηρεσίας, παραιτήθηκα από τη μόνιμη οργανική μου θέση στο Δημόσιο και εργάζομαι ως και σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ως υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Είμαι παντρεμένη με τον Σταύρο Σιδερήκαι έχω μία κόρη που είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

«Για να αναπτυχθούν ισοδύναμα όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ηρακλείου, με σεβασμό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό».

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους