Άρθρα

Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε

Στις 26 Μαΐου οι Δημότες του Ηρακλείου μας έδωσαν τη δυνατότητα, να τους εκπροσωπήσουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τέσσερις εκπροσώπους. Τους ευχαριστούμε θερμά και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό και κρίνεται θετικό, δεδομένων των συνθηκών που έλαβαν χώρα αυτές οι εκλογές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αυτό που μας χαρακτήρισε και μας καταξίωσε στη συνείδηση του κόσμου, ήταν η αξιοπρέπεια και το ήθος. Με αυτές τις αρχές θα πορευτούμε και σε όλη τη διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου. Προσπαθήσαμε να περιγράψουμε με σαφήνεια, ειλικρίνεια και καθαρότητα τι Δήμο, τι δημοτική ομάδα και τι Δήμαρχο θέλουμε.

Η παράταξή μας γεννήθηκε, γιατί είχαμε διαβλέψει, ότι το Ηράκλειο χρειάζεται μια αλλαγή στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, με μία δημοτική αρχή, που θα μπορούσε να διασφαλίζει την προοδευτικότητα, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα και να εμπεδώνει την τοπική δημοκρατία, αλλάζοντας τον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Προσπαθήσαμε με σύγχρονη ματιά να θέσουμε καθαρά το θέμα του ανοικτού και δημοκρατικού Δήμου και καταφέραμε να κρατηθούμε μακριά από τις παρωχημένες πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.

Δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε να καταστούμε ρυθμιστές ή καθοδηγητές του αποτελέσματος της ερχόμενης Κυριακής, αλλά εγγυητές της ενότητας της σύνθεσης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στη βελτίωση του Δήμου μας και στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας και θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς προαπαιτούμενα.
Οι δημότες του Ηρακλείου έχουν και θέση και άποψη και κρίση. Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, σύμφωνα με αυτό που τους επιβάλλει η συνείδησή τους και πάντα σύμφωνα με τις αρχές και τις άξιες που ως παράταξη εισάγαμε στο δημόσιο διάλογο και στη δημόσια παρουσία μας όλο αυτό το διάστημα.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Ηράκλειο για Όλους»

Copyright © 2019 Ηράκλειο για Όλους